29.05.2019  9874

Відповіді на найпопулярніші питання клієнтів про сонячні панелі на дах

За останні 10 років, будинки з сонячними панелями на дахах пройшли шлях від цікавості до звичайного явища.
Ця технологія була доступна протягом десятиліть - космонавти використовують супутники на сонячних батареях з 1960 року, і ще в другу світову, пасивні сонячні системи опалення (які перетворюють сонячну енергію в тепло замість електрики) були використані в будинках США.

Згідно з даними Consumer Reports, все більше домогосподарств вибирають сонячну енергію. З 2010 по 2018 роки кількість житлових сонячних фотоелектричних установок різко зросла.

Ми запитали у декількох наших клієнтів, які нещодавно перейшли з мережевого харчування на сонячну енергію: "З якою найбільшою проблемою в процесі покупки і установки СЕС ви стикалися?". І з'ясувалося, що дах - перше, про що говорили наші клієнти.
У багатьох побутових споживачів немає місця для наземної системи сонячної енергії. Тому, сонячні панелі на даху заощадять ваш простір і гроші, а також окупність інвестицій буде швидше.

Установка на даху завжди більш рентабельна, оскільки досить вже існуючої конструкції. Для установки на дах вам не потрібно купувати труби або бетон, необхідні для установки станції. Найпростіший спосіб установки СЕС - звернутися в компанію, що реалізує системні компоненти і пропонує послуги з їх монтажу. Плюси - професійний проект з урахуванням індивідуальних особливостей, гарантія на всю продукцію і установку, мінус - відносно висока вартість.

Якщо ви маєте відповідний досвід, можете самостійно зібрати міні-електростанцію з сонячними батареями для опалення приватного будинку.
На перший погляд сонячна система на даху здається більш простий, але є ще кілька важливих моментів, які варто розглянути.

Далі в статті ми дамо відповіді на найпоширеніші питання про таке розміщення сонячної станції.

«Чи підходить дах мого будинку для установки сонячної станції?»

Це перше питання, яке виникає у більшості побутових споживачів.

Відповідаємо: панелі можуть бути встановлені практично на будь-який тип даху - вам просто необхідно підібрати підходящу систему кріплення.

Перше, що потрібно враховувати перед монтажем даху - це матеріал, з якого виконана покрівля.

Сонячні батареї найкраще підходять для міцних покрівельних матеріалів, таких як композитна або бітумна черепиця, бетонна черепиця або метал. Якщо ваша дах виконаний з гонту і шиферної плитки, з глини з розчином або з композитного металу / каменю з металевим покриттям, ви також можете перейти на сонячну електроенергію. Для цього необхідно вибрати монтажну компанію, яка має досвід встановлення сонячних батарей саме на таких типах дахів.

Крім того, важливий тип кріпильного матеріалу, який використовують фахівці для установки ваших сонячних батарей. Solar Technology вибирає кріплення, призначені для роботи з більшістю типів покрівельних матеріалів. Вони якісні та при цьому відмінно вписуються в дизайн будинку.

Від матеріалу залежить і процес монтажу. Наприклад, на металевій даху встановити обладнання простіше. На ній сонячна батарея може бути закріплена без проникнення, що гарантує до 100% герметичності.

Крім матеріалу покрівлі, важливу роль відіграє сама конструкція: кут нахилу даху, розмір і форма даху, ступінь затінення, напрямок, в якому розташована дах, і, звичайно, термін її служби. Всі ці елементи можуть впливати на те, скільки сонячної енергії буде виробляти станція.

«Чи потрібно мені встановити новий дах для монтажу сонячних батарей?»

Відповідаємо: в залежності від її стану.

Якщо ваша дах потребує капітального ремонту, необхідно замінити її, перш ніж встановлювати сонячну станцію. Термін служби СЕС близько 25-35 років, в цей період відключення сонячної електростанції для заміни даху може бути складним, дорогим, одним словом, невиправданим процесом.

В основному, це проблема черепичних дахів, у яких найкоротший термін служби. Черепичний дах, встановлена ​​в останні 5 років, підходить для сонячних батарей. Якщо вашої даху вже більше 5 років, радимо проконсультуватися з нашими фахівцями перед установкою.

«Чи можуть сонячні панелі пошкодити дах?»

Відповідаємо: ні :)

Величезний міф про сонячних панелях на даху - то, що кріплення може її пошкодити. Навпаки, сонячна електростанція може продовжити термін служби вашої покрівлі, захищаючи її від погодних опадів.

Сонячні батареї монтуються поверх вашої даху, тому повітря циркулює під панелями, запобігаючи перегрів. Ми радимо вам дізнатися у фахівців, що встановлюють сонячну станцію, чи мають вони досвід роботи з конкретним покрівельним матеріалом.
Важливо: після установки потрібно регулярно перевіряти чи немає під панелями сміття, такого як листя, соснові голки і тп.

Те, з чим стикається безліч майстрів-початківців, це - пошкодження покрівлі при монтажі. При некоректній установці можуть з'явитися отвори, через які буде затікати вода під час дощу. Але, завдяки інноваціям, панелі можна встановити безпечно для вашої даху. Наприклад, при кріпленні на металочерепицю або металопрофіль фахівці Solar Technology використовують спеціальне кріплення. При установці на бітумну черепицю ми також використовуємо бітумну стрічку (як на фото).

«Чи можу я встановити сонячну станцію на даху самостійно або краще найняти фахівця?»

Відповідаємо: можливий будь-який з варіантів.

Залежно від навичок, ви можете встановити сонячну батарею самостійно або співпрацювати з командою монтажників. Деякі клієнти самостійно виконують основну частину проекту, а підрядників наймають тільки для виконання деяких робіт.
Наприклад, ви можете залучити фахівців для установки кріплень, а далі самостійно прикрутити профілю і сонячні батареї.

Безумовно, все, що ви зробите самостійно, знизить загальну вартість вашої станції і дозволить активно брати участь в кожному етапі процесу установки. Можна підібрати систему кріплень, яка має малу кількість деталей і легко збирається.
З огляду на, що ви будете працювати на похилій поверхні, то чим менше у вас буде маленьких елементів, тим краще. Цей процес схожий на збірку шафи IKEA, де у вас є 60 різних гвинтів і кріпильних елементів, які ви намагаєтеся з'єднати всі разом. Але важливо дотримуватися всіх інструкцій, щоб не опинитися в ситуації, коли як тільки шафа зібраний, ви розумієте, що все вийшло задом наперед.

Також потрібно дотримуватися вимог пожежної безпеки. Знайдіть систему кріплень, яка пройшла ретельні випробування, має належні структурні характеристики і не взаємодіє з сонячною батареєю, щоб уникнути пожеж в будинках.

Для отримання додаткової інформації про цю та інших ключових деталях, що стосуються самостійної установки, ви можете проконсультуватися з нашими фахівцями або ж замовити послугу монтажу.

Наша професійна команда здійснить установку вашої сонячної електростанції. Ми несемо відповідальність за якість збірки і монтажу, їх безпеку та відповідність усім стандартам.

Так що ж ми, фахівці компанії Solar Technology, вважаємо нашою головною турботою при монтажі станції на вашу дах?
Зберегти мембрану вашої покрівлі неушкодженою, не допустити потрапляння води в ваш будинок ... і приділяти максимум уваги і часу того, щоб переконатися, що все зроблено правильно.

У підсумку, вам просто потрібно вирішити для себе, чи готові ви забратися на дах і самостійно встановити сонячну станцію? Або вам було б надійніше і комфортніше найняти фахівців, щоб вони підібрали всі елементи дизайну і конструювання, які слід враховувати?
Основні переваги послуг команди експертів - це безпека, довговічність використовуваних деталей і відповідність нормам.

Наша компанія може надати вам комплексні технічні рішення, послуги з виконання монтажу обладнання, допомога в підборі й постачанні обладнання, проектуванні як приватної, так і комерційної сонячної електростанції, налаштування і введення в експлуатацію установки, а при необхідності - виконання сервісного обслуговування і аудиту. Наші кваліфіковані фахівці допоможуть вам вирішити різні питання, пов'язані з автономними, резервними і мережевими сонячними електростанціями.

Для розробки проекту сонячної станції під власне споживання наші фахівці беруть до уваги всі можливі моменти, які впливають на ефективність станції. Зв'яжіться з нами, і разом ми зможемо досягти максимально вигідного для вас результату.